Trekkerrijbewijs

Veilig de weg op in een tractor

Wil jij je trekkerrijbewijs halen, zodat je een land- en bosbouwtrekker (LBT) en voertuig met beperkte snelheid mag besturen op de openbare weg? Dan kunnen wij van Auto & motorrijschool Argus je uitstekend helpen. Het trekkerrijbewijs wordt ook wel rijbewijs T of T rijbewijs genoemd. Vanaf 1 juli 2016 is het verplicht om deze of een autorijbewijs te hebben dat voor 1 jullie 2015 behaald is, wanneer je een tractor bestuurt. Nu mag dit ook nog met een trekkercertificaat. Je kunt nog tot 1 juli 2016 het certificaat inwisselen voor een T op jouw rijbewijs. Heb je hier nog vragen over, dan helpen onze ervaren medewerkers je graag verder.

trekker rijbewijs halen

KWALITEIT RIJLESSEN VOOR EEN BETAALBARE PRIJS!

rijschool argus

Moderne tractoren

Wanneer je bij ons lest voor je trekkerrijbewijs, dan zorgen wij voor moderne tractoren. Hier zit tevens een goede instructeursstoel in. Op verzoek kunnen we voor andere rijscholen de trekkers aanpassen. De aanhanger hierachter is voorzien van druklucht beremming, wat in de praktijk het beste werkt. Onderdeel van het trekkerrijbewijs is ook het veilig aan- en af kunnen koppelen. Hier zullen we volop mee oefenen. Tevens kunnen we voor opleidingen antisliptrainingen verzorgen voor landbouwvoertuigen. Dat doen we op dit moment voor het Verkeers Centrum Educatie in Drachten.

Handig om weten

Het halen van je trekkerrijbewijs is iets waar veel bij komt kijken. De wet- en regelgeving op dit vlak is behoorlijk complex. Aarzel dus niet om ons je vragen te stellen. We helpen je graag. Hieronder geven we je een aantal handige tips, zodat je precies weet wat er mogelijk is bij ons.

  • Je kunt met 15,5 jaar al je theorie-examen halen bij het CBR. Daarna is het certificaat 1,5 jaar geldig. Je kunt ons mailen voor het studiemateriaal.
  • Pas met 16 jaar mag je rijlessen nemen en het praktijkexamen halen voor je trekkerrijbewijs. Dit doe je niet bij het CBR, maar bij het CCV.
  • Ben je student? Dan geldt er mogelijk een subsidieregeling. Vraag ons naar de mogelijkheden.
  • We bieden je altijd eerst een intake aan, zodat we je kunnen adviseren over het voor jou geschikte programma.
  • Je vindt bij ons diverse lespakketten, zoals de spoedcursus voor de ervaren kandidaat tot een complete opleiding van 28 uur.
Tractor rijbewijs

Wij zijn geslaagd!!!

Reacties van leerlingen

Jouwert WielingaJouwert Wielinga
09:57 15 Dec 22
Goede rijschool!
Daniël BloemDaniël Bloem
18:54 11 Jan 22
Mooi materiaal en goed voor elkaar👌
A KloostermanA Kloosterman
14:31 24 May 21
Bijna 40 jaar geleden heb ik mijn rijbewijs bij Argus gehaald. Toen nog gevestigd in Leeuwarden en onder een andere eigenaar. Ik weet zeker dat de huidige eigenaar minstens zo goed is als de oude. Die was echt goed. Ik zie de Opel Ascona nog aankomen..... Geweldig! Succes Piet 👍😄
Menno DillemaMenno Dillema
14:49 15 Dec 20
Duco MolenDuco Molen
19:32 20 Apr 18
Leuke rijschool!
js_loader

Helpen wij je bij jouw trekkerrijbewijs?

Tot slot nog even een tip voor buitenlandse studenten. Je hebt dan altijd rijbewijs T nodig, wanneer je daar een tractor of ander landbouwvoertuig wilt besturen. Je mag ook in het bezit zijn van rijbewijs CE (dus vrachtauto en aanhanger). Wil je vaker tractoren of andere landbouw- en bosbouwtrekkers besturen? Dan is het halen van je trekkerrijbewijs geen overbodige luxe. Wij helpen je hier graag mee. Bel ons voor meer informatie of het inplannen van de eerste les(sen): 0653-533807. Je mag ook via onze website een bericht achterlaten en wij contacteren je zo snel mogelijk over het trekkerrijbewijs.

Beginnen met rijlessen?