Rijbewijs B & BE

Aanhangwagen / Caravan (B-E)

Rijbewijs B

Dit rijbewijs geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kilo.
In bepaalde gevallen is met alleen rijbewijs B een zwaardere aanhangwagen toegestaan dan 750 kilo. Dat kan alleen op twee voorwaarden:

1 De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, (toegestane maximum massa) niet meer wegen dan wat het motorvoertuig dat de aanhangwagen trekt volgens het kenteken mag trekken;

2 én de toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3500 kilo.

KWALITEIT RIJLESSEN VOOR EEN BETAALBARE PRIJS!

Rijbewijs BE

Met rijbewijs BE bent u niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die u mag trekken. Let wel op de technische mogelijkheden van het trekkende motorvoertuig (maximale trekhaaklast). Deze maximale trekhaaklast staat vermeld op het kentekenbewijs. Ook het gewicht van de totale combinatie is van belang. Deze mag niet meer dan 7000 kilo bedragen. Alleen voor het trekkende voertuig geldt, dat de toegestane maximum massa niet meer dan 3500 kilo mag bedragen.
In de rijbewijzen die tot en met 31 mei 1996 zijn afgegeven, staan nog de begrippen ledig gewicht en ledig gewicht + laadvermogen. Sinds 1 juni 1996 heten deze begrippen ledige massa en toegestane maximum massa. In de voorbeelden zijn de nieuwe begrippen gebruikt.

Enkele voorbeelden

Maximum massa trekkend motorvoertuig: 700 kg Toegestane maximum massa aanhangwagen: 730 kg

1be

Vereist: Rijbewijs B Reden: Toegestane maximum massa van de aanhangwagen is minder dan 750 kg

Maximum massa trekkend motorvoertuig: 750 kg Toegestane maximum massa aanhangwagen: 950 kg

2be

Vereist: Rijbewijs B Reden: Toegestane maximum massa van de aanhangwagen is meer dan 750 kg. Samenstel minder dan 3500 kg.

Maximum massa trekkend motorvoertuig: 2800 kg Toegestane maximum massa aanhangwagen: 850 kg

3be

Vereist: Rijbewijs BE Reden: De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is meer dan 750 kg en die van de totale combinatie bedraagt meer dan 3500 kg.

Massa ledig voertuig: 2020 kg Maximum massa 2800 kg.(+laadvermogen). Toegestane maximum massa aanhangwagen: 2500 kg.

Vereist: Rijbewijs BE Reden: Toegestane maximum massa is 5300 kg. Bij een toegestane maximum massa boven 3500 kg altijd B-E.(bij grijs kenteken geldt altijd de maximum massa voertuig als uitgangspunt, niet het werkelijke lagere gewicht).

Bij nieuwe personenauto’s met de toegestane maximum massa vermeld op het kentekenbewijs, geldt eveneens de bovenstaande regel.

De mogelijkheden;
Om de verliestijd van personeel te beperken, is het mogelijk om de opleiding en examen op een en dezelfde dag te doen.
Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden.
Prijzen, op aanvraag.

Wij zijn geslaagd!!!

Reacties van leerlingen

Jouwert WielingaJouwert Wielinga
09:57 15 Dec 22
Goede rijschool!
Daniël BloemDaniël Bloem
18:54 11 Jan 22
Mooi materiaal en goed voor elkaar👌
A KloostermanA Kloosterman
14:31 24 May 21
Bijna 40 jaar geleden heb ik mijn rijbewijs bij Argus gehaald. Toen nog gevestigd in Leeuwarden en onder een andere eigenaar. Ik weet zeker dat de huidige eigenaar minstens zo goed is als de oude. Die was echt goed. Ik zie de Opel Ascona nog aankomen..... Geweldig! Succes Piet 👍😄
Menno DillemaMenno Dillema
14:49 15 Dec 20
Duco MolenDuco Molen
19:32 20 Apr 18
Leuke rijschool!
js_loader

Beginnen met rijlessen?