T rijbewijs

Verplicht voor bepaalde voertuigen

Na A, BE en C is er nu ook het T rijbewijs, ook wel het trekkerrijbewijs. Hiermee mag je een land- en bosbouwtrekker (LBT) en voertuig met beperkte snelheid besturen op de openbare weg. Sinds 2015 is het verplicht om hier een trekkerrijbewijs voor te halen. Wij van Auto & motorrijschool Argus kunnen je hierbij helpen. Ook vertellen we je graag meer over de opties. Heb je eerder al je trekkercertificaat gehaald? Dan kun je die nog 1 juli 2016 inwisselen voor een categorie T op het rijbewijs.

Les in een moderne tractor

Kom je bij ons je T rijbewijs halen, dan zorgen wij ervoor dat we het juiste lesmateriaal voor je hebben. Zo beschikken we over moderne tractoren met een goede instructeursstoel. De aanhanger erachter is voorzien van drukluchtremmen. In de praktijk merken we dat dit het beste werkt. Onderdeel van het T rijbewijs is ook dat je goed en veilig kunt af- en aankoppelen. Hier gaan we dan ook mee oefenen, zodat jij veilig en goed de weg op kunt straks.

Complexe wetgeving

Recentelijk is er weer van alles veranderd als het gaat om het trekkerrijbewijs en T rijbewijs. Twijfel dus niet en vraag gerust aan onze instructeurs advies. Wij helpen je met plezier verder. Het volgende is goed om te weten:

 • Ben je 15,5 jaar? Dan kun je je theorie-examen al halen bij het CBR. Dit certificaat blijft 1,5 jaar geldig.
 • Vanaf je 16e mag je lessen nemen en kun je het praktijkexamen voor je T rijbewijs gaan halen bij het CCV.
 • Voor studenten geldt mogelijk een subsidieregeling. Vraag ons hiernaar.

De beste keuze voor T rijbewijs

  1. Je krijgt bij ons de beste lessen voor de scherpste prijs.
  2. Als autorijschool hebben we maar liefst 25 jaar ervaring.
  3. Een eerste rijles is bij ons altijd kosteloos.
  4. Bij ons kun je last minute lessen of V.I.P. rijles plannen.
  5. Wij geven je graag gratis en vrijblijvend advies.

Neem je snel contact op?

Wil jij voortaan zelf de trekker mogen besturen met je T rijbewijs op zak? Dan kunnen wij je helpen. Schakel ons in door te bellen naar 0511-422488. Dan kun je ons persoonlijk spreken en kunnen we misschien al je eerste rijles inplannen. Je mag ook een berichtje achterlaten via ons contactformulier en dan laten wij van ons horen. Dit is allemaal nog geheel vrijblijvend. Pas na de intake-les beslis je of je bij ons wilt gaan lessen voor je T rijbewijs.