Trekkerrijbewijs halen in Opsterland

Wil jij een stapje verder gaan dan het ‘gewone’ rijbewijs? Kom dan naar rijschool Argus Opsterland en haal jouw T-rijbewijs. Het trekkerrijbewijs is één van onze specialiteiten. Kies voor Argus Opsterland en verzeker jezelf van een goede rijopleiding voor het trekkerrijbewijs.

T-rijbewijs in Opsterland

Vanaf 16 jaar mag je trekker leren rijden bij rijschool Argus Opsterland. Een T-rijbewijs heb je nodig wanneer je de openbare weg betreedt met een land- of bosbouwtrekker (LBT). Ook bij een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) moet je vaak in het bezit zijn van een trekkerrijbewijs. Hier zijn wel uitzonderingen voor. Lees deze goed door voor je aan jouw tractorrijles begint.

Een tractorrijbewijs kan in vele gevallen erg belangrijk zijn. Werk je bijvoorbeeld in de agrarische sector of studeer je aan een landbouwopleiding? Een T-rijbewijs is dan vaak onmisbaar. Dankzij onze vier Claas combinaties kan jij samen met een collega of studiegenoot trekkerrijlessen volgen. Zo kan je samen carpoolen naar Argus in Opsterland.

T-Rijbewijs Opsterland

Theorie-examen voor het T-rijbewijs

Net zoals bij een B-rijbewijs moet je bij het T-rijbewijs ook een theorie-examen afleggen. Dit theorie-examen kan je maken bij het CBR. Vanaf het moment dat je dit haalt is het 1,5 jaar geldig. Voor de trekkerrijlessen moet je wachten tot je 16 bent, maar het theorie-examen mag je al doen vanaf 15,5 jaar.

Wil jij zo snel mogelijk jouw trekkerrijbewijs halen en kan je wel wat hulp gebruiken? Stuur ons dan een e-mail voor extra studiemateriaal.

Argus Opsterland: moderne tractoren

Het leren rijden op een trekker doe je bij Argus Opsterland met moderne tractoren. Door flink te investeren in de materialen kunnen we jou een veilige tractorrijles garanderen. Naast jou zit namelijk een instructeur die ook de rem en koppeling kan bedienen. Tijdens de trekkerrijles hangt er een aanhanger achter de tractor. Deze is voorzien van druklucht beremming. Onze instructeur legt jou natuurlijk ook haarfijn uit hoe je zo’n aanhanger veilig aan- en af kan koppelen.

Trekkerrijbewijs halen bij Argus in Opsterland

Bij rijschool Argus Opsterland blijven wij continu op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen van het T-rijbewijs. Wil jij dit trekkerrijbewijs halen, neem dan vandaag nog contact met ons op. Voor een indicatie van onze pakketprijzen ga je naar de prijzenpagina. Uiteraard kan je altijd vrijblijvend contact opnemen om al jouw vragen te stellen. Hopelijk tot snel in Opsterland!