Aanhangerrijbewijs

In één dag je aanhangerrijbewijs halen?

Wil jij je aanhangerrijbewijs halen? Dan bieden wij van Auto & motorrijschool Argus jou een uitstekend lesprogramma. Vaak is het zelfs mogelijk om op dezelfde dag een uitgebreid lesprogramma te volgen en daarna het examen te halen. Daarmee rijd je voortaan zelf weg met de caravan, trailer of aanhangwagen. Wij geven ook autorijles, motorrijles en trekkerrijles. Je kunt dus voor diverse voertuigen bij ons terecht. Wil je hier meer over weten, dan kun je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag met het behalen van het aanhangerrijbewijs.

Rijbewijs B of BE?

Vaak vragen mensen ons naar het verschil tussen beide rijbewijzen. Met rijbewijs B mag je een personenauto besturen en een aanhangwagen, mits deze laatste niet meer weegt dan 750 kilo inclusief laadvermogen. In bepaalde gevallen mag de aanhanger zwaarder zijn. Bijvoorbeeld als de toegestane maximum massa van de totale combinatie niet meer dan 3500 kilo is. Ook mag de aanhangwagen niet meer wegen dan dat de auto of tractor mag trekken volgens het kenteken. Bij rijbewijs BE, ook wel het aanhangerrijbewijs, maakt het gewicht van de aanhanger niet uit. Dit is afhankelijk van de maximale trekhaaklast. Ook mag de totale combinatie niet meer dan 700 kilo bedragen.

Over het examen

In principe duurt het examen voor het aanhangerrijbewijs 60 minuten. Daarbij let de examinator op je beheersing van de combinatie auto en aanhanger. Ook moet je kijkgedrag in orde zijn, moet je rekening houden met andere weggebruikers en op de juiste momenten voorrang verlenen. Het hoeft niet foutloos te zijn, maar je moet wel laten zien dat je de situatie meester bent. Wij helpen je bij het aanvragen van het examen of kunnen je dit volledig uit handen nemen. Onze rijschool stoomt je op tijd klaar en helpt je met het halen van je aanhangerrijbewijs!

Zo ziet het lesprogramma eruit

Voor een redelijk ervaren chauffeur is het mogelijk om in 1 dag het aanhangerrijbewijs te beschikken. Twijfel je nog of je hiervoor in aanmerking komt? Vraag dan gerust een voorles aan en we adviseren je graag. Voor de opleiding is het handig om het volgende te weten:

  • Je leert op veilige wijze deelnemen aan het verkeer met een aanhangwagen
  • Ook komen bijzondere verrichtingen aan bod, zoals het achteruitrijden in een bocht
  • Je krijgt les in een mooie DODGE RAM (automaat) met speciaal geprepareerde middenas aanhangwagen
  • In principe les je van 8.00 tot 15.00 uur en maak je om 15.00 uur het examen (aanpassingen zijn mogelijk)
  • Vaak hebben we leuke kortingsacties, bijvoorbeeld als je de training afneemt in combinatie met het examen

aanhangerrijbewijs

Bel ons vandaag nog

Met een aanhangerrijbewijs mag je in principe iedere caravan, trailer of aanhangwagen meenemen. Wij helpen je om in een dag tijd je rijbewijs BE te halen. Wil je hier meer over weten, dan kun je ons bellen (0653533807), maar je mag ook een berichtje achterlaten. Dat kan via het contactformulier op onze contactpagina. Wij sturen je zo spoedig mogelijk een reactie. Wil je voor een scherpe prijs een goede kwaliteit rijles, haal dan bij ons je aanhangerrijbewijs!