Tarieven rijlespakket trekkerles vanaf €750,-

Rijlespakket trekkerles

Omdat jij als toekomstig trekker-chauffeur goed beslagen ten ijs wilt komen, bieden wij een uitgekiend rijlespakket trekkerles aan ter voorbereiding op het officiële rijexamen-T wat wordt afgenomen door het CCV (onderdeel van het CBR).

Intest

Wij stemmen onze rijopleiding zo goed mogelijk af op wat je al kunt;  ben je al ervaren? Dan hoef  je natuurlijk minder nog aan te leren. Door eerst een intake (proefles) af te spreken, kunnen we samen met jou een rijlespakket op maat samenstellen.

Prijzen / pakketten   (exclusief BTW).

Hier vind je een indicatie van de verschillende lespakketten voor de trekker.
Voor studenten van groen onderwijs is er een subsidie-regeling.

Ledenkorting.

LTO leden komen ook bij ons in aanmerking voor het speciale “ledentarief”.

Tractor rijbewijs (rijbewijs T).

Theorie
Bij alle pakketten hoort een online theorie-opleiding, of boek, daarnaast bieden wij voor onze cursisten een aanvullende klassikale theorie mogelijkheid aan in Broeksterwâld.
Het complete theorie pakket incl. 1 examen kost bij ons  €161,-
Informeer vrijblijvend naar de speciale pakketprijzen afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

Enkele prijsvoorbeelden;

 • 10 uurs opleiding, (basis pakket)   Complete praktijkopleiding categorie T, * 10 uur rij-opleiding,  * Praktijkexamen T.       Compleet praktijk-pakket € 1415,-   (na aftrek subsidie slechts € 750,-  zelf aanvragen, zie onderstaande voorwaarden).    
 • Rijlespakket 16 uren   Complete praktijkopleiding categorie T,  *16 uur rij-opleiding, * Praktijkexamen T.        Compleet praktijk-pakket € 1992,-   (na aftrek subsidie slechts € 1250,-  zelf aanvragen, zie onderstaande voorwaarden).
 • Afhankelijk van het benodigde aantal lesuren krijg jij een speciale prijs.
 • Onze prijzen zijn exclusief BTW. Dit kunnen bedrijven terugvorderen bij de fiscus.

 

Aan de hand van de bevindingen tijdens de intest, stellen we het pakket voor jou samen. Zo kom je tot een juiste rijopleiding met de grootste kans van slagen in de eerste keer.

Bij ons ben je uiteraard vrij om te kiezen, de indeling van de rijuren doen we in onderling overleg. Wij stemmen de rijopleiding af op jouw wensen en mogelijkheden.

De rijlessen en het praktijkexamen vinden naar keuze plaats in Drachten of Leeuwarden. Jij hebt hierin zelf de keuze.

Bel of mail ons voor jouw rijlespakket / mogelijkheden.

Gedeeltelijke vergoeding T-Rijbewijs

Voor leerlingen in de Groen, Grond, Infra opleidingen

De aflevering van onze beide Fendt 718 lestractoren bij Veenma Dokkum

Door het volgen van één van de opleidingen binnen Groen, Grond, Infra, word je opgeleid voor een mooie baan. Prachtig divers werk waarbij je bijna altijd buiten bent en werkt met grote machines. Voor het werken met die grote machines moet je wel een rijbewijs hebben. Bestuurders van landbouwtrekkers moeten
vanaf 1 juli 2015 beschikken over een T-rijbewijs. Niet alleen trekkerbestuurders, maar ook bestuurders van grondverzetmachines (zoals mobiele graafmachines en wielladers) en zelfrijdende werktuigen (zoals hakselaars en maaidorsers) moeten een T-rijbewijs hebben.

Praktijkervaring opdoen bij een erkend leerbedrijf (beroepspraktijkvorming) is een belangrijk onderdeel bij de opleidingen Groen, Grond, Infra. Hiervoor heb je het T-rijbewijs nodig. Om het vak te leren, moet je immers ook met trekkers of machines op de openbare weg kunnen rijden.

Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering. Maar als je aan de slag wilt in de loonwerksector (cumelasector), is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst.

De kosten voor het T-rijbewijs kunnen een drempel zijn om voor een Groen, Grond, Infra opleiding te kiezen. Omdat we graag goede en vakbekwame medewerkers hebben in de sector, proberen we deze drempel zo laag mogelijk te houden.

Daarom stellen sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 700,– beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs.

Om de vergoeding te krijgen, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. De belangrijkste zijn:

 • Je haalt het T-rijbewijs in het eerste schooljaar (met ingang van 2016-2017) van je opleiding of maximaal 6 maanden voor de start van het eerste schooljaar
 • Je volgt de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf dat de cao-loonwerk (cao-LEO) toepast en premies afdraagt aan Colland. Vraag of het bedrijf aan deze voorwaarde voldoet vóór je een leerbedrijf kiest, anders heb je geen recht op de vergoeding!
 • Je volgt één van de volgende studierichtingen binnen de opleidingen Groen, Grond, Infra
  • –  Medewerkeragrarischloonwerk(niveau2)
  • –  Vakbekwaammedewerkeragrarischloonwerk (niveau 3)
  • –  Vakexpert agrarisch loonwerk (niveau 4)
  • –  Medewerkergroenencultuurtechniek(niveau2)
  • –  Vakbekwaammedewerkergroenen cultuurtechniek (niveau 3)
  • –  Opzichter/uitvoerdergroenencultuurtechniek (niveau 4)
  • –  Machinistgrondverzet(niveau3)

Er is een apart informatieblad met alle voorwaarden en uitleg hoe je de vergoeding kunt aanvragen. www.caoloonwerk.nl of www.groengrondinfra.nl