Motorrijles

Op je eigen motor door Friesland?

Wil jij motorrijles om vervolgens op je eigen motor over de Friese wegen te kunnen rijden? Dan kunnen wij van Auto & motorrijschool Argus je uitstekend helpen. Bij ons kun je losse lessen of een compleet pakket volgen. Lukt het bij een andere rijschool niet? Ook dan staan wij voor je klaar. Maar liefst 25% van onze leerlingen had eerst auto- of motorrijles bij een andere school. Wij zorgen ervoor dat je slaagt. Daarom helpen we je bijvoorbeeld met het leren van je theorie. Om de basis onder de knie te krijgen, beginnen we het programma voor motorrijles altijd in een oefencentrum.

Eerst je theoriecertificaat

Ook zonder theoriecertificaat kun je al beginnen met motorrijles bij ons. Maar vaak is het wel prettig om al op de hoogte te zijn van regel- en wetgeving voor je begint met de praktijk. Iedere nieuwe motorrijder moet zijn theorie halen en minimaal 17 jaar oud zijn. Heb je 44 van de 50 vragen goed, dan ben je geslaagd en is je papiertje anderhalf jaar geldig. Op het examen krijg je zowel open als gesloten vragen. Wij helpen je graag met voorbereiden. En wanneer je bij ons een cursus volgt, dan regelen wij het examen. Op die manier kun jij je richten op de stof en de motorrijles zelf.

Dan twee praktijkexamens

Heb je laten zien dat je de theorie voldoende beheerst, dan mag je daarna op voor je praktijkexamen. Dit bestaat uit twee delen.

  • Het eerste examen is Voertuigbeheersing. Dit duurt 20 minuten en je moet zeven van de twaalf bijzondere verrichtingen goed uitvoeren. Dit oefenen we in de motorrijles.
  • Het tweede examen is Verkeersdeelneming. Dit duurt 55 minuten en een examinator volgt je in de auto. Hij let erop of je goed kijkt en rekening houdt met andere weggebruikers.

Motorrijles

Voor het tweede examen, en om dus te slagen voor het roze pasje, moet je je theorie-examen gehaald hebben.

Probeer onze motorrijles zelf!

Wij bieden je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is op de motor. Je kunt bij ons de eerste drie uur motorrijles van het programma volgen voor een scherpe prijs. Zo krijg je een indruk van hoe het is en of het bij jou past. Je hoeft geen autorijbewijs of theoriecertificaat te hebben. Wel vragen we je om stevige schoenen aan te trekken voor je eigen veiligheid. Wij zullen zorgen voor een motorpak en helm. Vervolgens gaan we aan de slag in onze veilige en afgesloten oefenruimte in Leeuwarden. Er kan je dus niets gebeuren. Heb je hier nog vragen over? Bel dan naar 0511-422488 of laat via ons contactformulier een bericht achter. Neem je snel contact op voor het inplannen van je eerste motorrijles?