Motorrijbewijs

Bij ons je motorrijbewijs halen

Wil jij je vrij voelen op de weg, dan is het halen van je motorrijbewijs een goed begin. Daarmee kun je zelf een motor besturen. Voel de wind door je haren gaan als je lange toertochten maakt. Maar met een motorfiets kun je natuurlijk ook heel goed tussen werk en woning pendelen. Waar je ook heen wilt, wij van Auto & motorrijschool Argus helpen je graag op weg naar dat roze pasje. Bij ons kun je een compleet pakket afnemen, maar ook losse lessen volgen behoort tot de mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat jij jouw motorrijbewijs binnenkort op zak hebt.

Over het theorie-examen

Wanneer je je motorrijbewijs wilt halen, dan zul je eerst moeten slagen voor je theorie-examen. Of je moet al in het bezit zijn van je autorijbewijs. Je moet minimaal 17 jaar zijn en na het slagen, is het certificaat 1,5 jaar geldig. Je krijgt 50 vragen, waarvan je er minstens 44 goed moet hebben. Het examen bestaat uit gesloten en open vragen. Wanneer je bij ons een cursus volgt, dan regelen wij het examen voor je. Ook kunnen we je helpen bij het leren voor je motorrijbewijs.

Twee delen praktijk

Beginnen met motorrijles, terwijl je nog geen theoriecertificaat of autorijbewijs hebt? Bij onze rijschool is dit geen probleem. We beginnen namelijk in een oefencentrum en niet op de weg. Uiteraard gaan we in een later stadium wel de weg op. Dat moet namelijk ook voor het praktijkexamen voor je motorrijbewijs. Dit bestaat uit 2 onderdelen:

  • Het examen Voertuigbeheersing duurt 20 minuten en je moet 7 van 12 bijzondere oefeningen kunnen uitvoeren
  • Het examen Verkeersdeelneming duurt 55 minuten en je moet laten zien dat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen

motorrijbewijs

Het spreekt voor zich dat wij je voor beide praktijkexamens zullen klaarstomen. Vraag ons gerust om meer informatie. We helpen je graag.

Try the Bike!

Weet je niet of het halen van je motorrijbewijs echt iets voor jou is? Kom dan langs bij ons veilige en afgesloten trainingscentrum in Leeuwarden. Je kunt dan de eerste drie uur van ons lesprogramma volgen voor een speciale prijs. Op die manier kun je ervaren hoe het is op de motor. Wij zorgen voor een helm en motorpak. Zelf hoef je alleen maar stevige schoenen aan te trekken. Motorervaring is niet vereist, maar een positieve insteek wel. Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen over het motorrijbewijs? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder. Je kunt bellen naar 0511-422488 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Hoe kunnen wij jou helpen om je motorrijbewijs te halen?