Motorfiets

Motorfiets

Het volgen van een goede motoropleiding is van levensbelang, de juiste rijschool keuze is dus belangrijk.
Rijschool ARGUS is een serieuze motorrijschool. Echte motorinstructeur, die zelf ook motor rijdt, hoge slagingspercentages, een eigen afgesloten oefencentrum. Je rijbewijs haal je in een paar weken of een paar dagen. Aan jou de keus.

Lichte of zware motor?

Het praktijkexamen voor de motor is er in drie categorieën, twee lichte categorieën (‘A1 en A2’) en een zware categorie zonder beperkingen (‘A’).

A1 Als je jonger bent dan 24 jaar, moet je het examen afleggen op een lichte motor met een vermogen van maximaal 11kW. Je mag al beginnen met rijlessen op je 17e, examen kan pas op je 18e.

A2 Ben je twee jaar in het bezit van rijbewijs A1, dan mag je op voor rijbewijs A2, motorfiets met een maximaal vermogen van 35 KW.

A   Ben je twee jaar in het bezit van rijbewijs A2, “je bent dan 22 jaar” dan mag je op voor rijbewijs A onbeperkt.

A   Ben je 24 jaar of ouder, dan mag je kiezen of je het examen wilt afleggen op een lichte motor of een zware. Zo’n zware motor moet een vermogen hebben van 35 kW of meer.

Examen met een lichte motor
Als je slaagt voor een examen op een lichte motor, krijg je (ongeacht je leeftijd) een rijbewijs met een beperkte bevoegdheid. Je mag dan alleen rijden met een motor met een beperkt vermogen. Pas na een nieuw examen mag je overstappen op een zwaardere motor.

Examen met een zware motor
Slaag je voor een examen op een zware motor, dan krijg je een rijbewijs zonder beperkingen. Je mag daarmee direct op elke motor rijden.